lunes, 5 de diciembre de 2016

Digestió bucal del midó 22/11/2016

Què és la saliva?
La saliva es una substancia involucrada en la part de la digestió, se encontra en la cavitat bucal, produit per glàndules salivals, composats per aigua, sals minerals i alguna proteína que tenen funcions enzimàtiques.
Líquid transparent i de viscositat variable.




Materials necessaris per a fer la practica:
  • Midó
  • Gradilla
  • 6 tubs d'assaig
  • Pinza
  • Mechero de alcohol
  • Trípode y rejilla
  • Got de precipitados
  • Pipeta
  • Lugol
  • Fehling A 
  • Fehling B
  • Saliva
  • Termòmetre


Com fer la pràctica
  • En primer lloc posem aigua en un got de precipitació sobre una rejilla per a colocar baix un mechero i calentar fins a 37ºC.
  • Posar als 6 tubs saliva
  • En els dos primers un posem lugol i l'altre fehling A i fehling B i calfem el del fehling per a saber si hi ha midó.
  • En el 4 seguents tirem la mateixa quantitat de saliva i midó i els posem a l'aigua dos fins a 5 minuts i els altres dos fins a 10 minuts.
  • En el Fehling donaren positivo i amb el lugol negatiu.(al principi no es donaren perqué necesitaba més fehling).
podem observar el color ataronja al final del tub indicant
que falta més fehling per a reacinar. 



FEHLING
LUGOL
SALIVA
-
-
MIDÓ
-
+
SALIVA+MIDÓ(5’)
+
-
SALIVA+MIDÓ(10’)
+
-

El midó es el polisacàrid de reserva propi dels vegetals. En el midó se encontren units  milers de molècules de glucosa, que formen una gran reserva energética que ocupa poc volumen. Los depósits de midó se troben en les llavors , com el boniato.

Fons d'informació:


No hay comentarios:

Publicar un comentario