lunes, 5 de diciembre de 2016

Determinació de la presència de glúcids 15/11/2016


Què és un glúcid?

Els glúcids són biomolècules formades bàsicament par carboni, hidrogen i oxigen. Se solen nombrar hidrats de carboni o carbohidrats. Aporten a les cèl·lules energia per al seu funcionament.


Materials necessaris per a fer la practica: 

  • glucosa
  • sacarosa
  • midó
  • fructosa
  • gradilla
  • 8 tubs de assaig
  • fehling A
  • fehling B
  • Lugol
  • Mechero de alcohol
  • pinza
  • pipeta


Com fer la pràctica.



  • Cal posar tot el material necessari en la taula: glucosa, sacarosa, midó, fructosa, gradilla, 8 tubs de assaig, fehling A i B, lugol, mechero, pinza i pipeta.
  • Dipositem una quantitat de fructosa a un tub d'assaig i amb la mateixa quantitat glucosa en un segon tub, sacarosa en el tercer i en el últim midó.
  • Després posar fehling A i fehling B amb la mateixa quantitat i agitar per a que es mescle fins que vegem un blau fosc.
  • Després cal calfar els tubs fin que comence a bullir i canviaran de color.
Carmen Vila calfant un tub d'assaig.
podem observar la diferencia de color













  • La fructosa i la glucosa ha ixit positiva perqué el seu seu color es roig i la sacarosa i el midó negatius per el color verd.
positiu: glucosa i fructosa
negatiu: sacarosa i midó
  • En els tubs que sobren fiquem el cada tipus de glúcid en un tub i li posem lugol.
       
observem que el midó dona positiu i els altres no.






  • Fehling
    Lugol
    Glucosa

    +
    -
    Sacarosa

    -
    -
    Fructosa

    +
    -
    Midó 

    -
    +
En casa he fet la proba i he comprobat el pa dona positiu i sabem que porta midó i el embotit negatiu per algun anyadit que tindrà.






No hay comentarios:

Publicar un comentario