Què és un glúcid?
Els glúcids són biomolècules formades bàsicament par carboni, hidrogen i oxigen. Se solen nombrar hidrats de carboni o carbohidrats. Aporten a les cèl·lules energia per al seu funcionament.

- glucosa
- sacarosa
- midó
- fructosa
- gradilla
- 8 tubs de assaig
- fehling A
- fehling B
- Lugol
- Mechero de alcohol
- pinza
- pipeta

Com fer la pràctica.

- Cal posar tot el material necessari en la taula: glucosa, sacarosa, midó, fructosa, gradilla, 8 tubs de assaig, fehling A i B, lugol, mechero, pinza i pipeta.
- Dipositem una quantitat de fructosa a un tub d'assaig i amb la mateixa quantitat glucosa en un segon tub, sacarosa en el tercer i en el últim midó.
- Després posar fehling A i fehling B amb la mateixa quantitat i agitar per a que es mescle fins que vegem un blau fosc.
- Després cal calfar els tubs fin que comence a bullir i canviaran de color.
![]() |
Carmen Vila calfant un tub d'assaig. |
![]() |
podem observar la diferencia de color |
- La fructosa i la glucosa ha ixit positiva perqué el seu seu color es roig i la sacarosa i el midó negatius per el color verd.
![]() |
positiu: glucosa i fructosa
negatiu: sacarosa i midó
|
- En els tubs que sobren fiquem el cada tipus de glúcid en un tub i li posem lugol.
observem que el midó dona positiu i els altres no.
En casa he fet la proba i he comprobat el pa dona positiu i sabem que porta midó i el embotit negatiu per algun anyadit que tindrà.
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario